Ev dekorasyonu yaparken renk uyumu sağlamanın çeşitli yolları var. Mesela duvar boyası ile aynı renkte zemin döşemesi, zeminle aynı renkte halı renk uyumu sağlamak için bir seçim olabilir. Ancak koltuk renk uyumunu halı ya da duvarlarla sağlamak konusunda bir kurala sahip değiliz. Bu nedenle yazının bundan sonraki kısmında daha keyifli ilerlemek istiyoruz.

Birkaç Soruyla Başlayalım ve Koltuk Renk Uyumu Konusunda Doğru Karara Varalım:

Renk uyumu elbette önemli, üstelik psikolojinizi sandığınızdan çok daha fazla etkileyebiliyor. Yine de bu sevmediğiniz bir renkte koltuk satın alacağınız anlamına gelmiyor. Bizim önerimiz içerisinde bulunmaktan keyif alacağınız alanlar yaratmak. Bu nedenle sizi kişisel zevkleriniz üzerinden seçimler yapmanız konusunda yönlendireceğiz.

Hangi Renkleri Seviyorsunuz?

En sevdiğiniz renkten başlayarak sevdiğiniz renklere dair bir liste yapın. Diyelim ki, en sevdiğin renk kobalt mavisi… Koltuklarınızı kobalt mavisi almak zorunda değilsiniz, ama salonun iki duvarını kobalt mavisine boyamak iyi bir başlangıç olabilir.

Hangi Renkleri Kullandınız?

Ev dekorasyonunda %99’umuz sınırsız bir bütçeye sahip değil. Bu da zaten sahip olduğumuz şeylerle birkaç yeni unsuru bir araya getirip ortamı yenilemeye çalıştığımız anlamına geliyor. Bu yüzden koltuk rengine karar verirken biraz da mevcut mobilya, dolap, tezgâh ve döşeme gibi unsurları düşünmeliyiz. Ortamda hâlihazırda hangi renkler ve hangi alt tonları kullanılmış? Granit gri dolapların olduğu bir ortamda kahverengi koltuklar çok da uygun olmayacaktır. Ancak beyaz ve açık griye dönük eşyaların, buna uygun yer döşemelerinin olduğu bir ortamda, her türlü modern rengi kullanabilirsiniz. O hayal ettiğiniz göz alıcı kobalt mavisi koltuk takımı modelini bile…